DISTRIBUIȚI

Aproape 20 de localităţi din judeţul Tulcea, cele mai multe dintre ele din Delta Dunării, nu au apă potabilă, iar în alte aproape 30 se înregistrează depăşiri ale parametrului nitraţi în apa furnizată în sistem centralizat populaţiei, se arată într-o informare remisă AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Din localităţile fără sisteme de apă potabilă, 11 sunt în Delta Dunării, Periprava, Sfiştofca, Letea, Cardon, Ceatalchioi, Pătlăgeanca, Plaur, Sălceni, Caraorman şi Vulturu, iar şapte se află în zona de terasă a judeţului, Alba, Iulia, Băltenii de Jos, Fântâna Oilor, Lăstuni, Cloşca şi Calfa.

“Avem două sate care nici la ora actuală nu au apă potabilă, Alba şi Iulia. Avem un proiect aprobat pentru 18 kilometri de reţea de apă potabilă în cele două sate. În primăvară, vor începe lucrările. Şi acum oamenii de acolo folosesc apa din fântâni”, a declarat pentru AGERPRES primarul comunei Izvoarele, George Ghiorghe.

Potrivit DSP, celelalte 98 de localităţi din judeţul Tulcea au sisteme centralizate de furnizare a apei potabile, dar în unele au fost identificate probleme.

În cinci localităţi, Sarighiol de Deal, Garvăn, Nicoliţel, Văcăreni şi Corugea, se înregistrează depăşiri ale parametrului nitraţi în apa furnizată prin sistemul centralizat, depăşirea fiind de peste 100 de mg/l, în condiţiile în care valoarea normală este de 50 de ml/l, iar soluţia este identificarea unor noi surse de apă potabilă şi a unor finanţări pentru realizarea unor noi lucrări edilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here