DISTRIBUIȚI

Festivalul internaţional de film „George Georgescu” a fost deschis, joi seară, de filmul „Dirijorul”, regizat de Paul Barbăneagră şi dedicat lui George Georgescu. Festivalul are loc la Palatul Copiilor din municipiul Tulcea.

Filmul „Dirijorul” a fost realizat în urmă cu 56 de ani şi a obţinut atunci marele premiu la Festivalul de la Cannes, potrivit fiicei dirijorului român, Ioana Răileanu Georgescu, care a prefaţat proiecţia.

Pelicula a înlocuit recitalul care trebuia să fie susţinut de câştigătorul de anul trecut al concursului, în condiţiile în care acesta participă la un eveniment în Austria şi nu a putut fi prezent la Gala de deschidere a concursului, relatează Agerpres.

La cea de-a 27-a ediţie a Festivalului-concurs internaţional „George Georgescu” participă 316 elevi de la 21 de şcoli de artă din România, cărora li se alătură elevi din Republica Moldova şi Ucraina.

Concursul organizat de Liceul de artă „George Georgescu”, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Tulcea, va începe vineri, se va desfăşura pe şapte secţiuni, iar premiul oferit de familia Georgescu este de 1.000 de euro.

Gala laureaţilor va avea loc duminică dimineaţa, la Palatul Copiilor din municipiul Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here