DISTRIBUIȚI
Tulcea
Parcul auto din Tulcea a îmbătrânit de tot

La sfârșitul anului 2017, în judeţul Tulcea erau mai puţin de o mie de autoturisme noi, respectiv sub doi ani vechime (994 unităţi), în condițiile în care Tulcea a continuat şi în anul 2017 să aibă cel mai mic parc auto de la nivel naţional – numai 66.274 unităţi.

Cele mai multe au fost autoturismele marca Dacia, cu 51.556 unităţi.

Parcul auto din Tulcea a ieșit „la pensie”

Potrivit unei statistici prezentate de către şeful Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (SRPCIV) din cadrul Prefecturii Tulcea, comisar şef Tiberiu Nan, la sfârşitul anului 2017, majoritatea covârșitoare a acetora are o vechime de peste 11 ani, astfel: între 11 şi 15 ani numărul acestora – 16.571 unităţi, între 16 şi 20 de ani – 13.689 unităţi, în timp ce numărul autoturismelor mai vechi de 20 de ani era de 10.303 unităţi.

Cât priveşte categoria de vehicule de tipul electric-hibrid, la Tulcea erau doar 85 de unităţi de tipul electric-hibrid, din care 73 autoturisme, 10 autobuze şi numai 2 autoutilitare.

„Nu avem o situaţie statistică în ceea ce priveşte numărul de vehicule electrice şi respectiv hibrid, însă cu siguranţă marea majoritate este a celor hibrid. Nu ştiu câte vehicule 100% electrice avem la Tulcea, probabil foarte puţine, poate şi pentru că nu avem o staţie de încărcare pentru acest tip de vehicule”, a declarat şeful Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (SRPCIV) din cadrul Prefecturii Tulcea, comisar şef Tiberiu Nan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here