DISTRIBUIȚI

Deși suntem în plină prohibiție, braconajul piscicol este în floare. Poliţiştii de frontieră tulceni au confiscat de la un pescar aproximativ 32 kilograme de peşte, fără documente legale.

Concret, în data de 17.04.2018, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea – Biroul Prevenire şi Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, au primit o informație privind braconajul la sturion. Împreună cu scafandrii din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ, polițiștii de frontieră au identificat în zona lacului Razelm, judeţul Tulcea, un cetăţean român, în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, care avea un sac plin cu peşte.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, în sac, cantitatea de 31,7 kg de peşte, din familia sturioni, speciile păstrugă şi nisetru, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale.

”Cantitatea de peşte a fost redată mediului natural în prezenţa reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, precizează Garda de Coastă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here