DISTRIBUIȚI

Comandamentul european al Statelor Unite va acorda 10.000 de dolari pentru achiziţia de materiale sanitare necesare persoanelor din satele izolate ale Deltei Dunării.

Anunțul a fost făcut de maiorul Brad Stark, din cadrul Ambasadei Statelor Unite în România, prezent joi, la Sulina, la o acţiune umanitară organizată de Statul Major al Forţelor Navale (SMFN) în parteneriat cu Garda Naţională a statului american Alabama.

Acţiunea umanitară a început în satul C.A. Rosetti, unde au fost consultate peste 100 de persoane şi a continuat în satele Cardon, Sfiştofca şi Letea, precum şi în oraşul Sulina, pacienţii primind informaţii legate atât de starea lor de sănătate, cât şi de măsurile de acordare a primului ajutor, informează Agerpres.

“După ce am identificat nevoile din regiune, cu ajutorul Comandamentului European al Statelor Unite, am putut accesa fonduri de 10.000 de dolari, bani cu care vom putea cumpăra echipamente medicale, precum truse de igienă orală, ochelari de vedere, bastoane, cârje, pentru a veni în sprijinul pacienţilor în următoarele săptămâni”, a afirmat maiorul Brad Stark.

El a mai spus că acţiunea din Deltă a apărut pe fondul colaborării de 26 de ani dintre statul american Alabama şi România.

Potrivit medicului-şef al SMFN, maior Lucian Alexandru, până la mijlocul zilei de joi, medicii militari americani şi români au consultat peste 400 de persoane iar principala problemă este accesul dificil al populaţiei la serviciile medicale.

În Delta Dunării, zonă care numără aproape 10.000 de locuitori, există patru medici de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here