DISTRIBUIȚI

La nivel naţional se derulează Campania “Protect your Pocket!”, de prevenire a furturilor din buzunare, lansată concomitent în 25 de ţări europene, printre care şi în România, de către Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN).

Campania îşi propune informarea publicului larg în vederea conştientizării populaţiei cu privire la măsurile de autoprotecţie ce trebuie adoptate pentru prevenirea furturilor din buzunare, în contextul frecventării unor locuri aglomerate precum concertele, festivalurile, meciurile de fotbal sau al utilizării mijloacelor de transport în comun.

Întrucât pe raza judeţului Tulcea se vor desfăşura o serie de evenimente artistice (Festivalul Internaţional de Folclor “Peştişorul de Aur” Zilele Municipiului Tulcea, Festivalul de film “Anonimul” ş.a.), poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea recomandă:

– Când sunteţi în zonele aglomerate, la festivaluri, spectacole, fiţi atenţi la banii şi bunurile dumneavoastră, cât şi faţă de persoanele străine din jurul dumneavoastră.
– Evitaţi să atrageţi atenţia asupra dumneavoastră prin expunerea unor sume mari de bani sau alte obiecte de valoare. Încercaţi să luaţi strict ce aveţi nevoie şi nu vă încărcaţi cu bagaje inutile.
– Nu ţineţi banii, portofelul sau alte obiecte de valoare în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei
– Ţineţi poşeta în faţă, protejând-o cu mâna
– Evitaţi să staţi în zonele aglomerate de oameni, mai ales să fiţi presat de alte persoane – este o metodă foarte bună de a distrage atenţia. De altfel, hoţii sunt inventivi şi pot folosi diferite metode de distragere a atenţiei, de aceea trebuie să fiţi vigilenţi pe toată durata participării la eveniment.
– Dacă totuşi aţi fost victima sau martorul unui furt din buzunare şi nu numai, nu ezitaţi să sunaţi la numărul unic de urgenţă 112 !

Totodată, este bine cunoscut faptul că o conduită preventivă este mult mai ieftină şi utilă spre deosebire de toate procedurile ce implică combaterea unui fenomen sau identificarea unui infractor şi recuperarea unor prejudicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here