DISTRIBUIȚI

Pesta porcină africană (PPA) afectează în 287 de localităţi din 18 judeţe, fiind înregistrate 1.092 de focare (dintre care 16 în exploataţii comerciale) şi 167 de cazuri la mistreţi, conform ultimelor date remise Agerpres de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Autoritatea veterinară anunţă că până la această dată au fost despăgubiţi 7.862 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 190,11 milioane de lei.

“Prin aplicarea eficientă a măsurilor de combatere a PPA au fost stinse până la această dată 5 focare în judeţul Satu Mare, iar unitatea de procesare a cărnii aparţinând societăţii S.C. Carniprod SRL şi-a reluat activitatea, în data de 14 august 2018”, se menţionează în comunicat.

Conform datelor ANSVSA, cele mai multe focare sunt în continuare judeţele Tulcea – 570, dintre care 5 focare la exploataţii comerciale şi un focar, la o exploataţie de tip A şi 74 de cazuri la mistreţi, în Ialomiţa – 125 de focare în gospodăriile populaţiei şi 33 de cazuri la mistreţi, în Brăila – 109 de focare, dintre care 9 focare la exploataţii comerciale şi un caz la mistreţi, în Călăraşi – 88 de focare, unul la o exploataţie comercială şi 22 cazuri la mistreţi, iar în Constanţa – 86 de focare în gospodăriile populaţiei şi trei cazuri la mistreţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here