DISTRIBUIȚI

Câteva sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea au întrerupt lucrul în mod spontan, miercuri dimineaţa, şi au ieşit să protesteze în curtea unităţii.

Salariații SJU Tulcea sunt nemulţumiţi de scăderile veniturilor nete faţă de luna trecută cu până la 1.000 de lei, în cazul unei asistente din UPU, informează Mediafax.

Potrivit liderilor de sindicat din spital, oamenii sunt revoltaţi pentru că după toate promisiunile Guvernului în privinţa salarizării din sănătate, „rezultatul final este că veniturile nete le vor scădea considerabil în aceasta lună”.

„Cei mai afectaţi sunt cei care fac ture în weekend, dar la toţi ne-au scăzut salariile. Spre exemplu, unei asistente de la UPU sau ATI i-a scăzut venitul lunar şi cu 1.000 de lei, dar şi cei de la TESA au fost afectaţi. Mie personal mi s-a redus venitul cu 200 de lei! Aşteptam o creştere cu 400 de lei, conform a ceea ce a promis Guvernul. Este vorba de creşterea cu 25 la sută pentru noi, cei care nu a fost puşi pe grila 2022”, a declarat liderul sindicatului TESA-MED, Marcel Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here