DISTRIBUIȚI

Deputaţii PNL de Constanţa Bogdan Huţucă şi Robert Boroianu au iniţiat un proiect de lege prin care propun desfiinţarea taxei de trecere pe podurile Feteşti-Cernavodă şi Giurgeni-Vadu Oii, motivând că aceasta reprezintă o dublă taxare atâta timp cât utilizatorii drumurilor publice din ţară plătesc rovinieta.

Ei mai spun că în ţările traversate de Dunăre nu există taxe similare pentru trecerea podurilor.

“Taxa de trecere peste aceste poduri a fost introdusă din raţiuni pur financiare, dar suntem în prezenţa unei duble impuneri, atâta timp cât utilizatorii drumurilor publice din România plătesc rovinieta, care reprezintă o taxă pentru utilizarea drumurilor şi podurilor amplasate pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România. În statele traversate de Dunăre (Serbia, Ungaria, Austria), nu există taxe similare pentru trecerea podurilor peste Dunăre”, au precizat parlamentarii PNL, potrivit News.ro.

Ei mai susţin că această taxă este una discriminatorie în special pentru locuitorii Dobrogei: “Taxa este profund discriminatorie, în special pentru locuitorii din zona Dobrogei. Această taxă este plătită, într-o proporţie foarte mare, de cei care sunt nevoiţi să facă drumuri sau să tranziteze aceste sectoare de drum. Atât persoanele fizice, cât şi cele juridice care îşi au domiciliul/sediul pe raza teritorială a judeţelor Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa sunt obligate să plătească această taxă de trecere ori de câte ori au probleme de sănătate sau trebuie să rezolve probleme administrative, fie în Capitală, fie în alt oraş al ţării. Puternic afectaţi sunt agenţii economici care distribuie mărfuri în toată ţara. Taxa se regăseşte de cele mai multe ori în preţul final al produselor. Altfel spus, şi cine nu trece cu maşina peste cele două poduri tot plăteşte taxa de pod!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here