DISTRIBUIȚI

Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, deschide, joi, Târgul de Crăciun organizat în curtea MADR, în perioada 19-23 decembrie 2019. La târg au fost invitați și producători din Tulcea.

La târgul MADR, bucureştenii vor putea degusta şi cumpăra produse agroalimentare româneşti aduse de peste 30 de producători, însă vor putea redescoperi şi tradiţiile specifice Sărbătorilor de iarnă.

În prim plan vor fi preparatele tradiţionale, produse obţinute conform unor reţete consacrate atestate de MADR, sau ale căror denumiri sunt recunoscute la nivelul Uniunii Europene, din arealul zonei montane, ori produse specifice care păstrează autenticitatea, transmisă din generaţie în generaţie, pregătite pentru masa de Crăciun, informează Agerpres.

Expoziţia va oferi şi alte produse alimentare din areale geografice ale României: Maramureş, Moldova, Transilvania, Muntenia, Oltenia, Dobrogea etc.

“Îi invităm pe toţi cei care cunosc gustul inconfundabil al preparatelor tradiţionale româneşti de Crăciun să găsească la acest târg o gamă variată de produse din carne de porc, dar şi cozonaci, brânzeturi sau vinuri pregătite şi expuse de peste 30 producători de produse alimentare pentru masa de sărbători de iarnă, din judeţele: Alba, Argeş, Arad, Braşov, Bihor, Botoşani, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti”, spun organizatorii târgului.

Produsele româneşti renumite, precum Cârnaţii de Pleşcoi, Telemeaua de Sibiu, Scrumbia de Dunăre afumată, care beneficiază de sistemul de calitate europeană “Indicaţie Geografică Protejată – I.G.P şi Telemeaua de Ibăneşti “Denumire de Origine Protejată” – D.O.P, vor putea fi cumpărate, de asemenea, de vizitatorii Târgului de Crăciun din curtea Ministerului Agriculturii.

Potrivit organizatorilor, la acest târg se vor regăsi şi alte produse aflate în curs de dobândire a protecţiei la nivelul Uniunii Europene, cum ar fi Plăcinta dobrogeană, Salata cu icre de ştiucă Tulcea (în curs de dobândire IGP) şi Salată tradiţională cu icre de crap (în curs de dobândire STG). La eveniment vor fi prezenţi şi producători de fructe, de miere (polen, faguri, propolis) precum şi producători de palincă şi de diferite sortimente de vin de origine controlată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here