DISTRIBUIȚI

În Tulcea, dar și în alte judeţe ale ţării, pompierii ISU vor demara exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei. Scopul este centralizarea datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Începând cu luna august a anului trecut, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional. Miercuri, sirenele au sunat din nou în toate localităţile judeţului.

„Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor“, precizează ISU Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here