DISTRIBUIȚI

Autoritățile sunt din nou în alertă maximă. O nouă mină navală a fost observată, marţi, pe Braţul Chilia, Adminstraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi anunţând că pentru prevenirea unor evenimente toate navele angajate în marş vor trebui să ia legătura cu Portul Control Tulcea pentru a solicita informatii privind conditiile de trecere prin zonă.

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a emis, marţi, un aviz că pe Dunăre, în zona Km 110, mal drept, pe Braţul Chilia a fost observat un obiect plutitor neidentificat de formă sferică, având caracteristicile asemanatoare ale unor mine navale descoperite anterior, potrivit News.ro.

“Pentru prevenirea unor evenimente de navigatie toate navele angajate în marş vor lua legătura cu Port Control Tulcea, prin radiotelefon, în canalul VHF 16,pentru a solicita informatii privind conditiile de trecere precum si pentru a-şi anunţa prezenţa şi intenţia de tranzitare a zonei şi vor respecta întocmai dispoziţiile primite. Comandanţii navelor, conducerile societăţilor de navigaţie şi agenţiieconomici de agenturare, care transportă mărfuri pe Dunăre, vor lua toate măsurilede respectare a “Regulamentului de Navigaţie pe Dunăre in sectorul romanesceditia 2013” şi a recomandărilor din prezentul aviz. Nerespectarea prezentului Aviz atrage după sine răspunderea administrativă,disciplinară sau penală, după caz. “, se arată în avizul AFDJ Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here