DISTRIBUIȚI

Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Muşetescu, nu crede că mistreţii vor putea fi extraşi integral din Deltă, potrivit planurilor stabilite de autorităţile naţionale.

Mușetescu a atras atenţia că această zonă nu este fond de vânătoare, ci una locuită şi cu specific turistic.

“Planul spune extracţie totală de mistreţi şi şacali. Eu am dubii că se va putea extrage toată populaţia de mistreţi şi şacali. Nu am văzut Academia Română pe nicăieri, dar este o situaţie specială, iar autorităţile sunt puse în faţa unei situaţii extrem de grave care pare cumva că a scăpat de sub control. După părerea mea, nu mistreţul este răspunzător de explozia pestei porcine africane în toate teritoriile. Vinovat este omul. Oamenii au sacrificat porcii în focare şi au plecat să valorifice carnea. Unii au fost prinşi, iar alţii, nu”, a declarat pentru Agerpres guvernatorul RBDD.

Muşetescu a mai spus că după şedinţa de Guvern desfăşurată zilele trecute, Prefectura judeţului Tulcea urmează să stabilească, împreună cu asociaţiile de vânătoare, Garda de Mediu şi medicii veterinari, planul pentru extracţia integrală a mistreţilor şi prădătorilor necrofagi din Deltă, cu excepţia celor care sunt periclitaţi şi menţionaţi în anexele deciziei autorităţilor naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here