DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, vrea eliminarea sporului de 15% pentru funcţionarii instituţiei, a normei de hrană pentru poliţiştii locali, precum şi a finanţărilor în baza legii nr. 350/2005, pentru ca preţul gigacaloriei la nivelul oraşului să poată scădea.

El a anunţat propunerea pe pagina lui de Facebook, după ce, în cursul aceleiaşi zile, zeci de persoane au protestat în faţa Primăriei oraşului, nemulţumite din cauza preţului căldurii furnizate în sistem centralizat şi a majorării taxei de habitat, relatează Agerpres.

„Ca să se poată face această scădere (a preţului gigacaloriei – n.r.) voi propune eliminarea sporului de 15% pentru condiţii vătămătoare întregului personal al Primăriei, eliminarea normei de hrană pentru poliţiştii locali, eliminarea alocării bugetare pentru finanţarea proiectelor în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice şi reducerea drastică a cheltuielilor pentru întreţinerea zonelor verzi”, a scris edilul pe Facebook.

Hogea a amintit că, în momentul de faţă, populaţia plăteşte 365 de lei/gigacalorie şi a punctat că acest preţ se va reduce cu 100 de lei, dacă modificările propuse vor fi adoptate de consilierii locali.

La finalul anului trecut, consilierii locali ai municipiului Tulcea au majorat cu 60% preţul căldurii furnizate în sistem centralizat, pe fondul majorărilor preţurilor la gaz, electricitate, combustibili şi al creşterii salariului minim pe economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here