DISTRIBUIȚI

Grupul de acţiune locală (GAL) Oamenii Deltei iniţiat de Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23 a selectat proiecte în valoare totală de circa 1,1 milioane de euro pentru a primi finanţare din fonduri europene.

Cele mai multe proiecte au fost depuse de localnici care doresc să se implice în activităţi de turism.

Cele 19 proiecte selectate în vederea finanţării au o valoare totală de 1.094.769,59 de euro, iar sumele cele mai mici, de câte 30.000 de euro, vor fi obţinute de proprietari ai unor locuinţe care vor fi modernizate pentru a putea găzdui turişti.

“Unele proiecte sunt în faza finală de semnare şi ne bucură în mod special numărul proiectelor depuse de unii localnici pentru modernizări şi încurajarea activităţilor ecoturistice în zonă”, a declarat, pentru AGERPRES, co-fondatorul Asociaţiei Ivan Patzaichin-Mila 23, Teodor Frolu.

Unul din proiectele inovative depuse spre finanţare în cadrul GAL Oamenii Deltei vizează reabilitarea morii din comuna Chilia Veche.

“Proiectul pentru moara de la Chilia Veche este într-o fază destul de avansată de clarificări. Sperăm să treacă cu bine de această etapă şi să primească finanţare. Este un proiect pe care l-am promovat de ani şi ar fi extrem de util pentru întreaga zonă să existe această moară, nu doar ca obiectiv turistic, ci chiar să funcţioneze şi să avem făină de Chilia Veche. Ar fi un produs local recuperat”, a mai spus Frolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here