DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Festivalul concurs al minorităţilor naţionale „Serbările Deltei” s-a deschis, miercuri seara, pentru prima oară, la Tulcea.

Asta după ce în ultimii 18 ani evenimentul a fost găzduit exclusiv de oraşul Sulina.

„Am dorit să aducem şi la Tulcea grupurile care vor participa la Sulina, pentru că şi în oraşul Tulcea sunt 14 minorităţi, aşa că este normal să organizăm acest festival şi la Tulcea”, a declarat pentru Agerpres organizatorul evenimentului, directorul Ansamblului artistic Baladele Deltei, Ştefan Coman.

El a mai spus că este, de asemenea, prima ediţie când în cadrul festivalului se organizează şi un simpozion pe tema culturii minorităţilor naţionale.

Cea de-a 19-a ediţie a festivalului s-a deschis, în jurul orei 18,00, în Piaţa Tricolorului, cu un spectacol susţinut de ansamblul Doruleţul, iar evenimentul va continua cu noi recitaluri joi, la ora 18,00, în acelaşi loc.

Vineri, spectacolele vor avea loc pe faleza oraşului Sulina, începând cu ora 20,00, iar sâmbătă evenimentul va începe la ora 19,00, cu o paradă a minorităţilor naţionale, care va fi urmată de festivitatea de premiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here