DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru personalul din sistemul sanitar. În urma demersurilor comune făcute de Consiliul Judeţean Tulcea şi Spitalul Judeţean Tulcea, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat modificarea şi completarea OUG 114/2018, astfel încât indemnizaţiile de hrană pentru personalul din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se vor mai lua în calcul la determinarea limitei de 30%.

Această modificare legislativă se impunea deoarece, în condiţiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispoziţiile legale, personalul din sistemul sanitar nu putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin lege. De asemenea, nici voucherele de vacanţă nu se iau în calcul la determinarea limitei.

“Am reuşit astfel să răspundem favorabil solicitărilor întemeiate ale angajaţilor din sistemul de Sănătate tulcean. Vreau să mulţumesc Guvernului României pentru înţelegerea acordată şi să îi asigur pe angajaţii tulceni din Sănătate de tot sprijinul nostru”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here