DISTRIBUIȚI

Prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, a dat asigurări că nu vor fi probleme cu finanţarea Podului suspendat peste Dunăre, cel mai important proiect de infrastructură demarat în estul României după 1989, subliniind faptul că obiectivul respectiv “este o prioritate pentru Guvernul Orban”, potrivit Agerpres.

Cătălin Boboc a postat mesajul pe pagina lui de Fcebook, după ce, recent, Asociaţia Pro Infrastructura a atras atenţia cu privire la faptul că Guvernul a prevăzut doar suma de 97 de milioane de lei pentru Podul de la Brăila, deşi, în 2020, ar trebui executate lucrări în valoare de aproximativ 800 de milioane de lei.

“O scurtă explicaţie pentru brăileni: Podul suspendat peste Dunăre este o prioritate pentru Guvernul Orban! O spun cu toată tăria şi responsabilitatea. Suma de 97 de milioane de lei este o primă alocare pentru 2020. În funcţie de evoluţia lucrărilor, pe parcursul anului, vor fi alocaţi toţi banii necesari! Am avut o discuţie cu directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi vă pot asigura că nu există riscul încetinirii lucrărilor din cauza subfinanţării. Repet, este o alocare iniţială! La fel s-a procedat şi în 2019, fiind vorba de o practică. Să nu uităm faptul că Guvernul Orban şi-a asumat în programul de guvernare, care a devenit lege prin votul din Parlament, accelerarea implementării proiectului Pod suspendat peste Dunăre la Brăila, aflat în execuţie”, este mesajul scris pe Facebook de Cătălin Boboc.

Licitaţia pentru realizarea podului a fost câştigată în ianuarie 2018 de asocierea Astaldi SpA (Italia) şi IHI Infrastructure Systems CO.Ltd (Japonia), iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, respectiv 18 luni fiind alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 363 de milioane euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, bani care vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru realizarea unei reţele de drumuri de 23 kilometri, care vor face legătura cu podul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here