DISTRIBUIȚI

Localitatea Sfântu Gheorghe a împlinit 700 de ani de la atestare. Cu această ocazie, comunitatea locală de la gura de vărsare a Dunării a organizat, duminică, sărbătoarea Zilele Localității Sfântu Gheorghe.

„Vreau să vă urez un călduros „La Mulţi Ani!“ cu ocazia Zilelor comunei, un eveniment major în viața comunității dumneavoastră, mai ales acum, în Anul Centenarului Marii Uniri, când se împlinesc șapte secole de la atestarea documentară a localității. Astfel de manifestări au menirea de a readuce tulcenii în locurile natale, de a consolida relaţia dintre consăteni şi de a crea o punte de legătură între autorităţile locale şi cetăţeni. Este, de asemenea, o oportunitate de promovare a acestei zone, care, dincolo de frumuseţile naturale pe care le oferă, aduce un plus de valoare istoriei din Nordul Dobrogei. Ați reușit, prin munca dumneavoastră, prin ospitalitate și modestie, să deveniți o țintă de sejur pentru turiștii care ne vizitează județul. Vreau să îl felicit pe domnul primar Valentin Sidorencu pentru eforturile pe care le face pentru bunăstarea locuitorilor din Sfântu Gheorghe şi pentru implicarea în astfel de manifestări culturale“, a declarat cu acest prilej managerul public Vasile Strat.

După ce P.S. Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială, programul evenimentului a cuprins un concurs de tras la rame, cu startul la kilometrul 8 al Dunării, vizitarea vedetelor fluviale aparținând Divizionului 88 subordonat Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu“, acostate în miniportul turistic, recitaluri ale corurilor Veselka din Caraorman, Perva Zora din Sulina, Rebalca din Crișan și Ciorne More din Sfântu Gheorghe, recitaluri de cântece și poezie ucraineană, susținut de elevii școlii gimnaziale din localitate, concerte și un foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here