DISTRIBUIȚI

Potrivit ultimului bilanţ al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 297 de localităţi din 19 judeţe, cu un număr de 1.139 de focare şi 527 de cazuri la mistreţi.

Potrivit ANSVSA, au fost stinse 12 focare în judeţul Satu Mare şi un focar în judeţul Dâmboviţa. De asemenea, unitatea de procesare a cărnii aparţinând societăţii S.C. Carniprod SRL Tulcea şi-a reluat activitatea, în data de 14.08.2018.

Cele mai multe focre de PPA sunt în judeţul Tulcea, respectiv 572 de focare (dintre care 5 focare la exploataţii comerciale şi un focar la o exploataţie de tip A) şi 100 de cazuri la mistreţi, potrivit News.ro.

Focare mai sunt în judedţele Satu-Mare – 6 focare în gospodăriile populaţiei şi 28 cazuri la mistreţi; Bihor – 48 de focare în gospodăriile populaţiei şi 2 cazuri la mistreţ; Sălaj – 5 cazuri la mistreţi; Constanţa – 88 de focare în gospodăriile populaţiei şi 4 cazuri la mistreţi; Ialomiţa – 125 de focare în gospodăriile populaţiei şi 35 de cazuri la mistreţi; Galaţi – 16 focare în gospodăriile populaţiei şi 7 cazuri la mistreţi; Ilfov – 10 focare în gospodăriile populaţiei; Călăraşi – 100 de focare (dintre care 1 focar la o exploataţie comercială) şi 26 de cazuri la mistreţ; Buzău – 6 focare în gospodăriile populaţiei şi un caz la mistreţ; Giurgiu – 26 focare în gospodăria populaţiei şi 12 cazuri la mistreţ; Teleorman – 8 focare în gospodăria populaţiei şi 303 cazuri la mistreţi; Maramureş – 3 focare în gospodăria populaţiei; Vrancea – un focar în gospodăria populaţiei; Dolj – un focar în gospodăria populaţiei; Argeş – un focar în gospodăria populaţiei; Olt – 5 focare în gospodăria populaţiei şi 2 cazuri la misteţi şi Dâmboviţa – un focar într-o exploataţie de tip A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here