DISTRIBUIȚI

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a organizat marți o nouă întâlnire din cadrul Campaniei Naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”.

La eveniment au fost prezenți vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani și prefectul Lucian Furdui.

Campania se află la cea de a treia ediţie şi se adresează românilor care vor să lucreze, să studieze în străinătate, dar şi celor care vor să se întoarcă din ţările în care au activat o anumită perioadă.

“În cadrul acestei campanii am avut mai multe întâlniri la Tulcea, care s-au dovedit foarte interesante şi interactive, aceasta pentru că la întâlniri au participat şi copii foarte interesaţi de fenomen. S-a vorbit atunci de acel El Dorado din străinătate, care îi priveşte pe cei care se gândesc că dacă vor pleca afară, vor reuşi să-şi împlinească visurile. Nu tot timpul se întâmplă acest lucru, au fost foarte multe cazuri în care ceea ce se promite la plecarea din ţară nu seamănă deloc cu ceea ce se întâmplă în străinătate cu privire la locul de muncă visat.

Cu prilejul unei alte întâlniri am avut invitaţi la Tulcea reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din Suedia, care ne-au întrebat ce facem noi în privinţa românilor care merg în Suedia, în special pentru practicarea cerşetoriei, o problemă reală pentru nordici”, a declarat vicepreşedintele Dumitru Mergeani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here