Acasă Business Bitcoin creste fulgerator si se apropie de 10.000 de dolari. Sa fie...

Bitcoin creste fulgerator si se apropie de 10.000 de dolari. Sa fie doar o bula speculativa?

1048
0
DISTRIBUIȚI

Bitcoin a depasit 9.700 de dolari la doar o saptamana dupa ce a atins 8.000 de dolari, fiind in centrul atentiei in pofida avertismentelor legate de formarea unei bule speculative.

Cresterea a urcat volatilitatea din ultimele 10 zile a monedei virtuale la un nivel de 15 ori peste cel al cursului euro-dolar, cea mai tranzactionata pereche de monede din lume, transmite Bloomberg.

Ascensiunea bitcoin a pus pe ganduri traderii traditionali si a alimentat zvonurile referitoare la o posibila bula speculativa. De la directorii de pe Wall Street la managerii fondurilor de investitii, observatorii analizeaza bitcoin, care s-a apreciat cu circa 45% in ultimele doua saptamani.

Prin comparatie, indicele S&P 500 a avut nevoie de aproape patru ani pentru a inregistra o crestere similara.

Ai nevoie de un credit si nu ai timp sa mergi la banca? Incearca adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Afla mai multe!

Numarul conturilor de pe platforma Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare a bitcoin si a monedei virtuale rivale ethereum, aproape s-a triplat in ultimul an, la 13 milioane, potrivit datelor Bespoke Investment Group.

Bitcoin a atins luni un nivel record intermediar de 9.747,49 dolari pe unitate.

Managerul de fonduri Mike Novogratz, care va lansa un fond de 500 de milioane de dolari pentru investitii in monede virtuale, a estimat saptamana trecuta ca bitcoin va incheia anul la 10.000 de dolari. O zi mai tarziu, directorul pentru cercetari al Fundstrat, Thomas Lee, si-a dublat pretul tinta pentru bitcoin la 11.500 de dolari, pentru jumatatea anului 2018.

CME Group a anuntat recent ca intentioneaza sa ofere contracte futures pentru bitcoin, care ar putea intra la tranzactionare in decembrie.

JPMorgan Chase, cea mai mare banca americana, analiza saptamana trecuta daca sa ajute clientii sa faca plasamente in bitcoin prin intermediul contractelor futures propuse, potrivit unei persoane apropiate situatiei.

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a fost unul dintre cei mai puternici critici ai bitcoin, afirmand ca este vorba despre o frauda, iar despre cumparatori ca sunt “prosti”.

Directorul financiar al bancii, Marianne Lake, a fost mai ponderat. A spus ca banca are o atitudine deschisa fata de posibilele utilizari ale monedelor virtuale, atata timp cat sunt reglementate corect.

Capitalizarea totala a monedelor virtuale este in prezent de 300 de miliarde de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here