DISTRIBUIȚI

Pesta porcină africană (PPA) afectează 227 de localităţi din 13 judeţe, cu un număr de 927 de focare (dintre care 11 în exploataţii comerciale) şi 62 de cazuri la mistreţi, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Comparativ, la data de 13 septembrie, PPA era semnalată în 207 localităţi din 12 judeţe, cumulând un număr total de 898 de focare şi 57 de cazuri la mistreţi, iar la nivel naţional au fost sacrificaţi 232.722 de porci.

Până la data de 19 septembrie, au fost stinse cinci focare în judeţul Satu Mare, unde nu a mai fost înregistrat vreun focar din data de 31 august 2018. În plus, în judeţul Bihor nu au mai fost înregistrate noi focare de PPA, din data de 8 august 2018, iar în judeţul Tulcea, unitatea de procesare a cărnii aparţinând societăţii S.C. Carniprod SRL şi-a reluat activitatea, la data de 14 august 2018. „Aceste rezultate au fost posibile datorită aplicării operative şi eficiente a complexului de măsuri zoosanitare de combatere a pestei porcine africane (PPA) şi a cetăţenilor, care au înţeles să sprijine autorităţile în aplicarea acţiunilor necesare”, se precizează în documentul de presă al ANSVSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here