DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal. În două zile, au fost constatate patru infracțiuni, fiind indisponibilizate peste 200 de kg. de pește, o ambarcațiune cu motor și un autovehicul.

La data de 30 mai a.c., în urma verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale, polițiștii au confiscat 125,2 kg. de pește proaspăt din specia somn, pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documente de proveniență.

Peștele a fost predat spre valorificare către o societate comercială de profil piscicol, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

În aceeași zi, în localitatea Dunăvațu de Jos, județul Tulcea, polițiștii au depistat doi bărbați, în timp ce transportau cu un autoturism 93 de kg. de pește proaspăt din specia somn, pe care au capturat-o folosindu-se de o ambarcațiune.

Peștele a fost confiscat, iar autoturismul și ambarcațiunea cu motor au fost ridicate în vederea confiscării.

Cu ocazia verificărilor ulterioare, polițiștii au constatat că autoturismul nu este înmatriculat în România și există semnalări cu privire la acesta, pentru restituirea lui proprietarului de drept din Norvegia.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de OUG 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, precum și de „punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” și „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here