DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă a vizitat trei obiective de investiţii din judeţul Tulcea. Dăncilă a fost însoțită de ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Vizita delegaţiei guvernamentale a fost prilejuită de inaugurarea Bursei de peşte de la Tulcea şi a noului sediu al Poliţiei de Frontieră Isaccea, precum şi de o vizită de lucru la şantierul Podului de peste Dunăre, în zona Smârdan.

Primul punct al vizitei l-a constituit Bursa de peşte din municipiu, obiectiv considerat de preşedintele Horia Teodorescu extrem de important pentru activitatea de pescuit şi pescarii din Delta Dunării. “Având în vedere nevoile deltei, noi, cei de la Tulcea, vrem să realizăm o upgradare a strategiei de dezvoltare a Deltei Dunării, respectiv pe Instrumentul Teritorial de Investiţii pentru perioada de finanţare viitoare. Aceasta va fi strict pe Delta Dunării, fără finanţări pe infrastructură mare, ci pentru rezolvarea tuturor problemelor deltei. Vom avea nevoie de susţinerea dumneavoastră în relaţionarea cu Banca Mondială, pentru upgradarea acestei strategii pe trei zone importante: dezvoltarea turismului, a pescuitului şi a agriculturii numai pe arealul Deltei Dunării şi al muncipiului Tulcea. Delta este populată, trebuie să avem grijă de oamenii deltei, trebuie să găsim metodele prin care aceşti oameni să aibă un standard de viaţă normal”, a declarat cu acest prilej preşedintele Horia Teodorescu.

Următorul obiectiv inaugurat în prezenţa conducerii Guvernului României a fost noul sediu al Poliţiei de Frontieră din Isaccea, prilej cu care prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat necesitatea punerii în evidenţă a tuturor obiectivelor de investiţii de la nivel judeţean şi naţional.

“Mă bucur că s-a realizat acest sediu, pentru ca oamenii să-şi poată desfăşura activitatea extrem de importantă pentru asigurarea securităţii frontierelor Uniunii Europene. Am inaugurat deja două obiective, vom merge şi la cel de al treilea, respectiv Podul peste Dunăre. Am discutat cu domnul preşedinte Teodorescu despre investiţiile în Spitalul Judeţean, în portul Tulcea, precum şi alte investiţii pe care cetăţenii le aşteaptă, şi pe care conducerea judeţului trebuie să le pună în evidenţă. Una dintre acestea este Podul peste Dunăre, o investiţie foarte importantă atât pentru Dobrogea cât şi la nivel naţional. I-am cerut domnului ministru al Transporturilor să facă o foaie de parcurs, astfel încât să ne încadrăm în termenul de realizare a acestui pod, dar şi să trimită, din nou, la Bruxelles un studiu de trafic pe acest pod, lucru pe care l-a şi făcut. Ne dorim ca acest pod să fie introdus în Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru a fi realizat pe fonduri europene. Consider că este unul dintre cele mai importante obiective care se va realiza în Dobrogea, un obiectiv aşteptat, despre care s-a vorbit de foarte mult timp şi care ne dorim să se transforme în realitate”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here