DISTRIBUIȚI

Pesta porcină continuă să se extindă, în ciuda măsurilor luate de autorități. Virusul pestei porcine africane a fost confirmat și în judeţul Teleorman la probele prelevate dintr-un cadavru de porc găsit în pădurea Slobozia Mândra.

“Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Pestă Porcină Africană (PPA) a confirmat prezenta virusului acestei boli în probele prelevate din resturi de cadavru de porc (os lung) găsite într-o zonă situată în extravilan (pădurea Slobozia Mândra). Ancheta epidemiologică este în desfăşurare” , arată Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman s-a reunit pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea PPA, precum si pentru adoptarea zonelor de restricţii.

Numărul focarelor de pestă porcină africană active pe teritoriul României se apropia de 1000, la data de 10 octombrie, acestea fiind active în 246 de localităţi din 13 judeţe, conform datelor anunţate de ANSVSA.

“La această dată, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 246 de localităţi din 13 judeţe, cu un număr de 998 de focare (dintre care 15 în exploataţii comerciale) şi 90 de cazuri la mistreţi. În total au fost eliminaţi 348.691 de porci afectaţi de boală”, mai arăta ANSVSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here