DISTRIBUIȚI

O delegaţie a districtului Gusu din regiunea Suzhou, China, a discutat miercuri cu autorităţile judeţului Tulcea pe tema colaborării în domeniul cultural şi cel turistic.

“Districtul nostru are o istorie de peste 2500 de ani, avem foarte multe parcuri istorice şi străzi foarte vechi. Vrem foarte mult să colaborăm cu Tulcea în domeniul conservării acestor puncte istorice, dar dorim şi dezvoltarea schimburilor privind aceste zone istorice. Noi considerăm că putem colabora în domeniul cultural şi al turismului, dar putem aborda şi problema comerţului cu produse agricole”, a declarat directorul Comitetului de Management Districtual privind conservarea istorică din districtul Gusu, Xu Gang.

El a apreciat că piaţa turistică şi cea agricolă din China reprezintă atuuri care pot fi valorificate de ambele părţi.

“Piaţa noastră turistică şi agricolă este foarte mare şi ne gândim că putem face nişte schimburi în domeniul produselor agricole şi al vinurilor. De asemenea, odată cu dezvoltarea economică a Chinei, din ce în ce mai mulţi turişti pleacă în străinătate, putând colabora în domeniul organizării acestor grupuri de turişti care vin în Delta Dunării”, a mai spus Xu Gang.

La rândul lui, vicepreşedintele CJ Tulcea, Dumitru Mergeani a apreciat evoluţia relaţiilor dintre cele două zone.

“Sunt încântat de faptul că o relaţie parafată în urmă cu 23 ani a evoluat atât de frumos şi continuă să evolueze, aducând de-a lungul timpului beneficii concrete de ambele părţi. Au fost începuturi în domeniul artistic, cultural, au continuat în domeniul medical şi sperăm în domeniul economic. Tulcea este în fiecare an gazdă pentru fraţii din Suzhou, am avut numeroase expoziţii de pictură şi caligrafie chinezească iar unul dintre cele mai importante momente ale colaborării a fost înfiinţarea Centrului Medical de medicină tradiţională chinezească”, a amintit vicepreşedintele Mergeani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here