DISTRIBUIȚI

Mai mulți turiști care se plimbau cu barca pe lacul Golovița au fost în pericol să se înece, din cauza valorilor produse de vânt. Din fericire, în ajutorul lor au sărit angajații ai Primăriei Jurilovca, în frunte chiar cu primarul localității. Când au văzut că nu mai pot controla barca, turiștii au sunat la 112, soliciând ajutor. Cei de la ISU Delta nu puteau interveni însă în timp util, așa că au apelat la ajutorul autorităților locale.

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a descris toată operaţiunea de salvare pe contul său de Facebook.

„În urma solicitării ISU Delta, în această după-amiază am condus o intervenţie de urgenţă cu ambarcaţiunea Primăriei Jurilovca, pentru a recupera trei persoane de pe lacul Goloviţa. Cei trei turişti se deplasau către Gura Portiţei cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni, deţinută de unul dintre aceştia, ambarcaţiune ce s-a dovedit a fi inadecvată pentru traversarea lacului într-o zi cu vânt – aşa cum a fost cea de astăzi.

Mă bucur că am avut mijloacele să intervenim în timp util şi că putem încheia ziua cu veşti bune – cele trei persoane au fost recuperate în siguranţă şi nu au avut nevoie de asistenţă medicală”, a scris primarul pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here