DISTRIBUIȚI

Traficul rutier pe drumul judeţean 222, între satele Enisala şi Sălcioara din judeţul Tulcea, a fost restricţionat timp de o săptămână, începând de luni, din cauza unor exerciţii militare cu parteneri NATO care se desfăşoară în Poligonul din apropierea oraşului Babadag.

Autoritatea judeţeană citează o adresă a Ministerului Apărării Naţionale – Unitatea militară 02025 Babadag care informează că exerciţii comune cu militarii parteneri NATO şi mijloace tehnice specifice se vor desfăşura în perioada 27 aprilie-1 mai, între orele 6.00 şi 24.00.

„În vederea respectării măsurilor de siguranţă a tragerilor, pentru buna desfăşurare a activităţilor în perioada şi intervalele orare mai sus menţionate, recomandăm să se folosească ca rută alternativă de circulaţie între localitatea Babadag şi localitatea Sălcioara ruta Babadag-DN22-Ceamurlia de Jos-Jurilovca-DJ222-Sălcioara (şi retur). Nerespectarea recomandărilor prezentate mai sus poate duce la consecinţe grave de care Unitatea Militară nu se face răspunzătoare”, se menţionează în sursa amintită.

Potrivit sursei, accesul în Poligonul Babadag se va realiza doar cu aprobarea şefului pazei acestui obiectiv.

De altfel, luna aceasta, Poligonul din Babadag a găzduit activităţi de instruire în comun a militarilor români din Forţele Terestre Române şi a militarilor americani dislocaţi în Baza Aeriană “Mihail Kogălniceanu” din Constanţa şi în perioada 13-17 aprilie, precum şi joi, 23 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here