DISTRIBUIȚI

Până la 5.000 euro pot primi tulcenii din 16 comunităţi din nordul judeţului pentru amenajarea uneia dintre camerele din locuinţa proprie, oferită spre închiriere turiştilor.

Subvenţia europeană este alocată de Grupul de Acţiune Locală (GAL) Munţii Măcinului-Dunărea Veche, iar până în prezent au fost alocate fonduri pentru amenajarea a şapte asemenea camere, potrivit managerului GAL, Ana Maria Cazacu.

“Pentru camerele de închiriat, am gândit un sprijin forfetar de 5.000 de euro. În această sumă, localnicii trebuie să amenajeze atât o cameră propice practicării unui turism clasificat, cât şi o sală de masă şi un grup sanitar dedicat exclusiv turiştilor”, a menţionat pentru Agerpres managerul GAL.

Ana Maria Cazacu a precizat că procedura pentru închirierea unei camere turiştilor este mult mai accesibilă localnicilor decât cea de amenajare a unei pensiuni turistice.

Potrivit managerului GAL, obiectivul acordării subvenţiei europene pentru amenajarea camerelor din locuinţele localnicilor în spaţii pentru primit turiştii este de a dezvolta durabil zona, în condiţiile în care Munţii Măcinului sunt foarte puţin vizitaţi în principal din cauza lipsei locurilor de cazare.

Obiectivul GAL Munţii Măcinului-Dunărea Veche este ca 85% din bugetul de 2,3 milioane de euro să fie contractat de localnici până la finele acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here