DISTRIBUIȚI
Trupa Accent, în anii săi de glorie

Fondatorul trupei Accent, Paul Prisada, a lansat la Casa Avramide din Tulcea, la sfârșitul săptămânii trecute, vinilul „Accent 40 – Cascadorii anxietăţii”, odată cu împlinirea a 40 de ani de la înfiinţarea formaţiei de rock progresiv, informează Agerpres.

La eveniment au fost prezentate atât clipuri ale unor melodii, cât şi discursuri ale membrilor trupei şi prietenilor despre impactul trupei asupra lor.

“În 1986, am fost chemat la Securitate şi ofiţerul Gheorghe Mauna m-a întrebat despre ‘Oul dogmatic’ dacă nu cumva prin această compoziţie încercăm să spunem populaţiei că regimul nu dă de mâncare populaţiei. I-am explicat că este vorba despre o poezie de Ion Barbu în care este vorba de cu totul şi cu totul altceva”, a declarat Prisada.

El a anunţat, de asemenea, că anul viitor va scoate pe piaţă o carte despre cum a influenţat Securitatea din regimul comunist viaţa lui şi evoluţia trupei.

La finele evenimentului, Paul Prisada, Marian Ene şi Dan Bebe Nica au oferit autografe admiratorilor.

Vinilul “Accent 40 – Cascadorii anxietăţii” a fost realizat cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Tulcea şi al Aşezământului cultural ‘Câinele enot’ şi urmează să fie lansat cel mai probabil luna viitoare şi la Bucureşti.

Trupa “Accent” a fost înfiinţată în anul 1979, la iniţiativa tulcenilor Paul Prisada, Nicolae Sava şi Georg Torz, pe primul lor disc fiind prezenţi alături de trupele “Sfinx”, “Semnal M”, “Pro Muzica” şi “Basorelief”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here