DISTRIBUIȚI

Sudul țării este sub od galbe de viscol și ninsori, iar polițiștii tulceni le recomandă șoferilor să conducă cu mare atenție.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile ( zăpadă, polei, vânt puternic), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea recomandă conducătorilor auto:

– Să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă şi să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

– Să evite acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie.

– În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zăpadă, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse şi pe timpul zilei, mai ales în condiţiile de vreme nefavorabilă.

– Asiguraţi buna funcţionare a sistemului de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii

– Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanţă suficientă faţă de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiţii de siguranţă în caz că acest lucru este necesar.

– Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante

– Dacă este necesar să conduceţi pe vreme de iarnă, plănuiţi deplasarea din timp. Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here