DISTRIBUIȚI

Zeci de tulceni au participat în weekend-ul care a trecut la ultimele acţiuni organizate în cadrul proiectului “Sulina fabuloasă”.

Proiectul, iniţiat de timişoreanul Călin Ene, şi-a propus atât încurajarea turismului lent prin promovarea ambarcaţiunilor din lemn fără motoare, cât şi sprijinirea bibliotecii din cel mai estic oraş al Uniunii Europene.

“Pledez pentru turismul lent, nu pentru a veni în Deltă şi a bifa o destinaţie. Vorbim despre a simţi Delta, a o vedea şi a o auzi de la nivelul apei, fără zgomotul motoarelor de bărci în spate şi fără dioxidul de carbon băgat în apă de motoare sau de agresiunea la care sunt supuse canalele mici de bărcile cu motoare foarte mari”, a declarat, pentru AGERPRES, Călin Ene.

Proiectul “Sulina fabuloasă” a început în luna iunie cu un atelier de construit ambarcaţiuni destinat copiilor, coordonat de Viorel Gheorghe, atelier care a fost prezent de altfel în mai multe oraşe din ţară prin proiectul “Descoperă Rowmania”, iniţiat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.

La atelierul din Sulina, copiii din acest oraş şi câţiva din cei care au participat la programul guvernamental ARC, iniţiat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, au finalizat două ambarcaţiuni care sâmbătă după-amiază au fost folosite la un concurs de canotci, într-un bazin natural al Administraţiei Zonei Libere din Sulina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here