DISTRIBUIȚI

Cele 235 de elemente de muniţie descoperite în cursul ultimelor două zile, cel mai probabil din al doilea război mondial, au fost distruse controlat în poligonul improvizat din apropierea localităţii Baia.

Din cauza numărului mare, proiectilele au fost distruse în patru gropi, operaţiunea încheindu-se fără incidente miercuri după-amiază.

Gruparea pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Tulcea a fost solicitată să intervină marţi după-amiază pentru cercetarea şi ridicarea unor elemente de muniţie găsite în localitatea Baia, cu ocazia efectuării unor lucrări. După o intervenţie de câteva ore, specialiştii au descoperit 225 de proiectile de calibrul 75 de milimetri şi două proiectile de calibrul 125 de milimetri. Deoarece s-a înnoptat, căutările echipei pirotehnice au fost oprite, zona fiind păzită de jandarmi în timpul nopţii, potrivit News.ro.

Reprezentanţii ISU Tulcea spun că acesta a fost cel mai mare depozit de muniţie descoperit în acest judeţ.

Pompierii au continuat miercuri căutările pe terenul din localitatea Baia, unde marţi după-amiază au fost găsite 227 de proiectile, reuşind să mai descopere încă opt. Cele 235 de elemente de muniţie au fost distruse în mod controlat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, echipa pirotehnică a reluat miercuri căutările pe terenul din Baia, la operaţiune participând şi specialişti de la Constanţa, din cadrul ISU Dobrogea. Echipele de intervenţie au reuşit să mai găsească opt proiectile de calibrul 75 de milimetri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here