DISTRIBUIȚI

În 2018, Tulcea a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere a numărului de turiști dintre toate județele țării, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Datele statistice arată că în perioada ianuarie-octombrie 2018 s-au cazat în judeţul Tulcea 136.017 turişti români, faţă de 68.590 în aceeaşi perioadă a anului anterior, înregistrându-se o creştere de 98%. Este o creștere de 77 de procente. Asta în timp ce creşterile înregistrate la nivel de ţară sunt de doar 6%, potrivit Agerpres.

De asemenea, 25.273 de turişti străini, în comparaţie cu 22.430 în acelaşi interval al anului 2017, creşterea fiind de 12%. Totalul numărului de turişti români şi străini care au vizitat judeţul Tulcea în perioada ianuarie-octombrie 2018 este de 161.290, faţă de 91.020 în primele zece luni ale anului anterior, înregistrându-se o creştere de 77%. În luna noiembrie au mai vizitat judeţul Tulcea 3.672 turişti români şi 247 turişti străini.

“Creşterea numărului de turişti a fost înregistrată ca urmare a acţiunilor de promovare la nivel naţional şi internaţional, întreprinse de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, în cooperare cu mediul de afaceri şi cu autorităţile judeţene şi locale. De foarte mare ajutor ne-au fost meşteşugarii locali, ghizii de turism, ansamblurile folclorice şi o parte dintre ONG-uri, reprezentativi la nivelul judeţului, care ne-au sprijinit în toate acţiunile. O contribuţie majoră au avut-o şi voucherele de vacanţă, alături de celelalte măsuri luate la nivel guvernamental şi judeţean. Foarte importantă a fost schimbarea viziunii asupra promovării destinaţiei Delta Dunării şi Dobrogea de Nord şi construirea unui produs turistic integrat, bazat pe multiculturalitate, tradiţii, meşteşuguri, gastronomie, biodiversitate, strategie ce îşi arată rezultatele, după mulţi ani de stagnare sau scăderi succesive” a declarat Cătălin Ţibuleac, preşedintele AMDTDD.

În lunile iunie, iulie, august, septembrie şi octombrie, gradul de ocupare a fost maxim, ceea ce înseamnă că au fost ocupate aproape în permanenţă cele aproximativ 9.800 de locuri de cazare înregistrate în judeţul Tulcea. Explicaţia acestei creşteri este managementul corect al destinaţiei, concentrat pe dezvoltare şi promovare unitară. O destinaţie turistică se construieşte cu eforturi şi pe o perioadă îndelungată, dar Delta Dunării era destinaţie turistică şi înainte de 1990, numărul mic de turişti de până acum fiind explicabil doar prin lipsa unei strategii coerente şi sustenabile, în trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here