DISTRIBUIȚI

Consilierii judeţeni au aprobat, luni, alocarea sumei de 5,5 milioane de lei pentru achiziţia construcţiilor din Portul Tulcea, astfel încât faleza Dunării să poată fi reamenajată într-un concept integrat.

„Suma este necesară având în vedere demersurile realizate pentru preluarea unor bunuri proprietate privată a Companiei Naţionale APDM Galaţi, cu plată, conform prevederilor legale şi după o analiză a oportunităţii acestora“, se menţionează în nota de fundamentare a hotărârii semnată de directorii executivi din cadrul Consiliului Judeţean (CJ), Nicoleta Ariton şi Nicu Mihai, potrivit Agerpres.

APDM Galaţi a deţinut din anul 1991 o parte din faleza municipiului Tulcea şi a perceput taxe pentru acostările de nave în port. Operatorii turistici şi armatorii navelor au reclamat faptul că APDM nu întreţine bunurile deţinute în Tulcea şi au solicitat autorităţilor judeţului preluarea acestora.

În vara anului trecut, în urma adoptării Legii nr. 176/2017, CJ a preluat în proprietate o parte din infrastructura deţinută de APDM pe faleza oraşului Tulcea, însă, potrivit conducerii Consiliului, mai sunt zone care trebuie să fie preluate în proprietate şi pentru care CJ ar urma să plătească.

După preluarea integrală a falezei municipiului Tulcea, CJ a decis să o reamenajeze printr-un proiect cu un buget total estimat de 40 de milioane de euro finanţat din fonduri comunitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here