DISTRIBUIȚI

Sute de persoane nu pot obţine brevete de ghizi turistici recunoscute de Ministerul Turismului din cauză că nu au studii, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Ghizilor Profesionişti din Delta Dunării (AGPDD), Iliuţă Goean.

“Avem peste 200 de oameni în Deltă care vor să devină ghizi, să-şi facă un PFA, să ofere o factură, dar nu au această posibilitate pentru că nu au cum să obţină acest brevet de ghid. Legea românească spune că, pentru a obţine acest brevet, trebuie să ai diplomă de Bacalaureat. Trei miniştri mi-au promis că vor analiza această situaţie, dar nu s-a întâmplat nimic. Ce e mai grav e că ţi se dă dreptate şi nimeni nu face nimic”, a afirmat Iliuţă Goean.

El a mai spus că multe din persoanele din Delta Dunării care doresc să devină ghizi nu au putut să-şi termine studiile din cauza lipsei resurselor financiare, în condiţiile în care transportul, cazarea şi masa în oraşul în care este liceul trebuie asigurate de familie.

“Unii dintre ei sunt atât de pasionaţi de Deltă, că-i bat pe mulţi ghizi cu atestate. Pe unii dintre ei îi am angajaţi ca conducători de barcă, dar nu e corect faţă de ei. Nu-i poţi condamna pe viaţă, pentru că nu au avut posibilităţi financiare ca să-şi termine studiile”, a menţionat preşedintele AGPDD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here