DISTRIBUIȚI

Direcţia Silvică Tulcea a extras anul acesta aproape 80 de şacali din fondurile de vânătoare din Delta Dunării, a declarat pentru Agerpres guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac.

„S-au extras aproape 80 de şacali din Deltă, un număr insuficient având în vedere creşterea necontrolată a populaţiei de şacali care este în acest moment un pericol la adresa comunităţilor, dar şi a faunei”, a menţionat guvernatorul Ţibuleac.

Cătălin Ţibuleac a mai spus că autorităţile locale din Rezervaţie au solicitat continuarea acţiunilor de extracţie a şacalilor din Deltă.

„Şacalul nu are inamici naturali, iar prin intervenţiile pe care le are în gospodăriile populaţiei reprezintă un real pericol semnalat insistent de primari şi comunităţi. Din acest motiv, vrem ca anul viitor să propunem reluarea vânătorii de extracţie a şacalilor pentru a scădea această presiune la adresa siguranţei populaţiei şi a faunei”, a precizat guvernatorul Ţibuleac.

Conducerea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a avertizat că vânătoarea în Deltă va continua să fie interzisă.

„Vânătoarea de extracţie se va face doar pentru protejarea faunei şi a comunităţilor. Să nu uităm că şacalul, un animal de dimensiune medie, este o specie invazivă pentru Delta Dunării, iar populaţia de şacali a crescut exponenţial”, a conchis guvernatorul Deltei.

În perioada octombrie-noiembrie, în zonele Dunavăţu, Ivancea, Sireasa, Somova şi Tatanir din Delta Dunării, Direcţia Silvică şi agenţi ecologi ai ARBDD au desfăşurat acţiuni de extracţie a şacalilor în contextul planului de măsuri pentru prevenirea şi combaterea pestei porcine africane (PPA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here