DISTRIBUIȚI

Autoritatea Aeronautică Civilă a recertificat Aeroportul internaţional Delta Dunării, astfel încât pe infrastructura unităţii din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) să poată opera și aeronave de capacitate mare.

Decizia Autorităţii survine unui audit în timpul căruia a constatat că aeroportul tulcean are o autospecială de stingere a incendiilor şi îndeplineşte condiţiile de siguranţă atât pentru aeronave, cât şi pentru călători, informează Agerpres.

“În cadrul proiectelor europene pe care le avem, s-au semnat contractele de achiziţie pentru două autospeciale de capacitate mare. Până la sosirea acestora, am semnat un contract de închiriere a unei autospeciale care va sta pe aeroport până la darea în funcţiune a celor pe care le vom achiziţiona”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul aeroportului, Stoian Vâlcu.

Una din cele două autospeciale urmează să ajungă pe Aeroportul internaţional Delta Dunării cel mai târziu luna viitoare şi apoi va urma procedura de certificare, potrivit sursei.

“Acum putem opera aeronave de capacitate mare, Boeing 737. Au apărut deja şi primele cereri de operare, iar pe data de 16 aprilie 2020 vom avea o primă cursă charter pe aeroport”, a precizat directorul general Vâlcu.

Din 2017, an în care Autoritatea Aeronautică Civilă a decis scăderea gradului de luptă cu focul pentru aeroportul tulcean, pe infrastructura unităţii din apropierea satului Mihail Kogălniceanu au operat aeronave cu anvergura aripilor de până la 18 metri.

Instituţia din subordinea CJ derulează un studiu privind atragerea operatorilor în judeţul Tulcea pentru efectuarea unor curse regulate, potrivit sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here