DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a demarat o campanie naţională, în cadrul căreia angajaţi ai instituţiei vor merge în circa 1.500 de unităţi de învăţământ pentru a vorbi despre protejarea elevilor. „10 (zece) pentru siguranţă” va ajunge în toate județele din țară și se va derula până spre sfârșitul lunii septembrie.

În judeţul Tulcea, la această campanie participă cu reprezentanţi instituţiile cu competenţă în domeniu, respectiv: Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia Naţională Antidrog şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Garda de Coastă – Serviciul Teritorial Tulcea şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Tulcea sub coordonarea Instituţiei Prefectului – judeţul Tulcea.

Campania are ca scop creşterea gradului de informare a elevilor, părinţilor şi profesorilor în legătură cu riscurile infracţionalităţii din unităţile de învăţământ şi zonele adiacente acestora.

Potrivit calendarului campaniei, activităţile preliminare adresate în special părinţilor, se vor realiza în perioada 9 – 20 septembrie, aceste acţiuni de informare şi prevenire vor fi concentrate în unităţile de învăţământ selecţionate, respectiv 8 din mediul rural şi 11 din mediul urban.

Acţiunile desfăşurate în cadrul campaniei vor continua şi după data de 20 septembrie de către lucrătorii structurilor specializate pe durata întregului an şcolar, iar în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural din luna septembrie, organizată de către Instituţia Prefectului, vor fi prezentate informările cu privire desfăşurare acestei campanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here