DISTRIBUIȚI

Vremea capricioasă a dat peste cap și traficul feroviar. Din cauza ninsorilor și a viscolului, CFR a anunțat că nu mai puțin de 18 trenuri sunt anulate vineri.
Trenurile anulate circulă pe relaţiile Bucureşti – Tulcea, Bucureşti – Constanţa, Bucureşti – Feteşti şi Ciulniţa – Slobozia.
Pe raza sucursalelor din zona de Sud-Est a ţării s-a instituit Comandamentul de iarnă, informează CFR Călători pe propria pagină de Internet, informează Agerpres.
Echipele feroviare din unităţi (revizii, depouri etc) sunt pregătite pentru intervenţie în vederea asigurării condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. În zonele afectate au fost retrase automotoarele şi introduse locomotive diesel cu pluguri întărite, precizează operatorul naţional de transport feroviar de călători.
“CFR Călători şi CFR Infrastructură colaborează operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor. Măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă şi menţinerea legăturilor feroviare între localităţile mari”, precizează CFR Călători.
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here