DISTRIBUIȚI

Comisariatele Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi telefonul verde al instituţiei funcţionează non-stop din această lună, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac.

“Comisariatele Rezervaţiei au programul 24 de ore din 24 de la 15 august, iar pentru a avea o intervenţie imediată şi efectivă s-au încheiat planuri de acţiune comune cu instituţii din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi cu Garda Naţională de Mediu”, a afirmat Ţibuleac.

El a mai spus că cei 12 angajaţi ai echipei mobile de control aflată în subordinea directă a guvernatorului au fost redistribuiţi la comisariatele ARBDD, astfel încât aceste entităţi au resursa materiale şi umană necesară intervenţiilor.

Ţibuleac a afirmat că la telefonul verde al Administraţiei – 0.800.827.233 – s-au primit sesizări legate de vitezele excesive ale unor ambarcaţiuni, dar nu a putut preciza valoarea amenzilor aplicate în urma acestor reclamaţii.

Comisariatul de control integrat în Delta Dunării are drept obiective prevenirea şi combaterea acţiunilor de braconaj piscicol şi cinegetic în Rezervaţie, dar monitorizează şi evaluează şi activităţile economice din Rezervaţie. Comisariatul este împărţit în cinci districte, Tulcea-Chilia, Murighiol-Sfântu Gheorghe, Sulina, Razim-Sinoe şi Crişan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here