DISTRIBUIȚI

Un număr de 35 de suspecţi au fost audiaţi de poliţişti în urma percheziţiilor făcute, marţi, la Tulcea, darși în alte orașe, în dosarul de evaziune fiscală în care prejudiciul adus statului german este estimat la peste 21 de milioane de euro.

Percheziţiile au continuat şi miercuri, fiind puse în aplicare alte două mandate de percheziţie domiciliară la unul dintre suspecţi.

“Persoanele sunt cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plăţii TVA, în cadrul căruia au fost utilizate societăţi comerciale de tip «firmă fantomă» din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia şi Austria. Prin interpunerea acestor societăţi comerciale în lanţul tranzacţional se crea aparenţa efectuării unor livrări intracomunitare de autovehicule second hand, deşi în realitate vânzarea se realiza către persoane fizice din România şi, în acest mod, societăţile comerciale din Germania s-au sustras de la plata TVA”, arată Poliția, potrivit News.ro.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate, în vederea expertizării, înscrisuri şi documente contabile, zeci de laptopuri, PC-uri, telefoane mobile, tablete şi alte dispozitive electronice.

Marţi, echipe comune de anchetă compuse din poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorităţii Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, au făcut 69 de percheziţii la sediile unor firme şi la domiciliile a 56 de persoane bănuite de evaziune fiscală.

Percheziţiile s-au desfăşurat în judeţele Cluj, Alba, Arad, Argeş, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, precum şi în municipiul Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here