Acasă Politic Intalnire la Ministerul Justitiei dupa criticile venite de la Washington: Toader discuta...

Intalnire la Ministerul Justitiei dupa criticile venite de la Washington: Toader discuta cu Kovesi, Lazar si Nicolicea

636
0
DISTRIBUIȚI

Dupa ce Departamentul de Stat al SUA a emis luni seara un comunicat critic fara precedent in care cere Parlamentului sa nu faca nicio modificare legislativa care sa afecteze independenta Justitiei, la Ministerul de Justitie are loc marti dimineata o intalnire cu procurorii sefi Lazar si Kovesi.

Potrivit unor surse Ziare.com, la intalnire participa Laura Codruta Kovesi, sefa DBA, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, dar si social-democratul Eugen Nicolicea, seful Comisiei Juridice din Camera Deputatilor.

Digi24 transmite ca prezenti la discutie sunt si membri din CSM si Agentia Nationala de Integritate si ar fi vorba despre o analiza pe ultimul raport privind starea sistemului judiciar facut in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), unul critic la adresa Romaniei.

Intalnirea de azi are insa loc si in contextul mesajului extrem de dur al Departamentului de Stat, emis aseara.

“Departamentul de Stat al SUA a luat nota cu ingrijorare de faptul ca Parlamentul Romaniei ia in considerare modificarea legislatiei in sensul subminarii luptei anticoruptie si slabirii sistemului judiciar din Romania. Aceasta legislatie, care initial a fost propusa de Ministerul Justitiei, ameninta progresele pe care Romania le-a facut in ultimii ani in privinta construirii unor institutii judiciare puternice, protejate de interferente politice.

Solicitam Parlamentului Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei”, a transmis luni seara Departamentul de Stat al SUA.

Iata reactiile unor lideri politici romani in urma acestui comunicat:
Olguta Vasilescu, dupa criticile Departamentului de Stat: Romania este stat suveran
Iordache reactioneaza la mesajul dur al Departamentului de Stat al SUA: Despre ce discutam?
Predoiu: Nu pot sa accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeste Romaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here