DISTRIBUIȚI

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Tulcea, cea mai importantă unitate de gen din judeţ, face demersuri pentru obţinerea avizului de securitate în caz de incendiu, însă nu deţine fondurile necesare pentru aplicarea integrală a prevederilor acestui plan.

Managerul SJU, Tudor Năstăsescu, a declarat, pentru AGERPRES, că, în ultimii ani, a pus în practică unele măsuri prevăzute în planul de conformare emis de ISU Delta, însă alte măsuri sunt imposibil de realizat din cauza structurii clădirii.

“Ce a fost simplu, cu indicatoare, cu butelii de stins incendiu, am făcut, dar sunt lucruri pe care nu am cum să le fac, din cauză că şi clădirea e de aşa natură. Când se va moderniza SJU, sperăm că se vor schimba lucrurile. Sunt multe de făcut, inclusiv o scară de evacuare, dar şi aia costă”, a afirmat managerul SJU.

Tudor Năstăsescu nu a precizat valoarea investiţiei realizată în ultimul an pentru punerea în practică a măsurilor stabilite de ISU Delta şi nici suma de care mai are nevoie SJU pentru a realiza obiectivele necesare obţinerii avizului de securitate la incendiu.

“Câte din clădirile publice din România au aviz de securitate la incendiu? Cred că puţin %. Are oare Guvernul României, Palatul Victoria, aviz de incendiu? Dar Casa Parlamentului, dar ministerul nu ştiu care? Noi avem un plan de conformare şi încercăm să ne ţinem de el în funcţie de banii pe care-i avem. Când trebuie să împart 2 lei colo, 3 lei colo, 5 lei dincolo, e clar că trebuie să iau de undeva şi să nu fac strictul necesar. Ce era de făcut mai întâi? Consolidarea spitalului sau acest aviz? Toată lumea întreabă de ce spitalul nu arată nu ştiu cum. Pentru că nu sunt bani, e un răspuns simplu”, a mai spus managerul SJU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here