DISTRIBUIȚI

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea intră într-un amplu program de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare, finanțarea fiind asigurată de Comisia Europeană.

În urma demersurilor făcute de Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării la Comisia Europeană a fost modificat Programul Operaţional Regional 2014-2020, intervenţie care are ca efect posibilitatea finanţării unor investiţii importante, precum SJU Tulcea.

”Concretizarea investiţiilor în modernizarea SJU înseamnă acces la servicii medicale mai bune pentru populaţia din teritoriul ITI şi cu precădere pentru localnicii din Deltă”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară ITI Delta Dunării.

Totodată, pe componenta Conectivitate, are undă verde la finanţare achiziţionarea de nave ecologice noi de pasageri pentru transport în localităţile izolate ale Deltei.

”Pe lângă beneficiile pentru populaţia din localităţile izolate ale Deltei, un sistem de transport public bine organizat va permite şi o creştere durabilă a numărului de turişti care vizitează în număr din ce în ce mai mare această zonă, turismul fiind una din principalele surse de venit pentru o parte a populaţiei Deltei”, precizează asociația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here