DISTRIBUIȚI

Serviciul de Ambulanță Județean a primit de la Ministerul Sănătății noi ș​ase autospeciale, pe care le-a inaugurat la sfârșitul săptămânii trecute.

La acest eveniment au partcipat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani.

În cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – regiunea Centru“, depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Serviciului de Ambulanță tulcean urmează să îi fie repartizate în acest an încă 10 ambulanțe noi, care vin în completarea celor șase ambulanțe tip B2 proaspăt inaugurate.

Noile ambulanțe au fost sfințite de Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, la acțiune fiind prezenți președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, vicepreședintele Dumitru Mergeani, prefectul Lucian Furdui, viceprimarii municipiului, Andaluzia Luca și Petre Marinescu, deputații Mirela Furtună și Iusein Ibram, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“, lt. col. Daniel Petrov, directorul Filialei Tulcea a Crucii Roșii Române, Simona Covaliov și directorul Direcției de Sănătate Publică, Mirela Prodan.

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean, dr. Dumitru Vâlcu a declarat că noile ambulanțe sunt deosebit de utile pentru județ, având în vedere că numai anul trecut, serviciul pe care îl conduce a avut peste 35.000 de misiuni, care au acumulat aproape 2,5 milioane de kilometri.

„Ambulanțele pe care le-am avut în dotare au necesitat foarte multe reparații, cu costuri enorme, dar noile ambulanțe sunt dotate cu aparatură de înalt nivel profesional, medical și vreau să vă anunț că, până în lunile aprilie-mai, vom mai primi încă zece ambulanțe: trei de tip A, două de tip B 4×2, patru ambulanțe B 4×4 și o ambulanță de tip C“, a declarat dr. Dumitru Vâlcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here