DISTRIBUIȚI

Exprimare nefericită a ministrului Agriculturii, Petre Daea, care, referindu-se la măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale, a făcut o comparație cu… Auschwitz.

“Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz”, a spus ministrul.

Declarația a stârnit un scandal imens. Liberalii au solicitat demiterea de urgenţă a ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru ofensa adusă victimelor Holocaustului.

Reacția a avut și Ambasada Statului Israel, care a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că îşi exprimă “consternarea” şi “dezamăgirea” faţă de afirmaţiile ministrului Agriculturii, Petre Daea, “care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovaţi în lagărul de la Auschwitz”.

“Sperăm, totuşi, că o astfel de asociere a fost făcută de ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul şi Auschwitz, fără intenţia de a dezonora memoria milioanelor de victime. Holocaustul, o tragedie condamnată de România, care s-a soldat cu moartea a şase milioane de evrei, nu trebuie niciodată uitat, trivializat sau minimalizat”, subliniază reprezentanţa diplomatică în comunicat.

România a făcut progrese “extraordinare” în domeniul studierii, educaţiei şi comemorării Holocaustului, precizează ambasada, exprimând convingerea că aceste demersuri vor continua şi în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here