DISTRIBUIȚI

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani şi secretarul de stat Sirma Caraman din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Modernizarea infrastructurii de transport pe traseul Traian – Peceneaga – Ostrov – Dăeni – Făgăraşu Nou”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6.

“Semnăm un nou contract important privind infrastructura judeţului Tulcea, o investiţie pe Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, un drum de 46 de kilometri, o investiţie de aproximativ 27 de milioane de euro. Iată că Executivul Consiliului Judeţean reuşeşte să ducă la bun sfârşit un alt deziderat, în condiţiile în care noi încercăm să accesăm, pe cât posibil, diferite scheme de finanţare europeană, astfel încât să reuşim să asfaltăm toate drumurile judeţene. Sunt deja în derulare investiţii şi la alte drumuri judeţene, altele sunt în stadiul de contractare, iar astăzi a venit rândul acestui drum pe SUERD. Aşa cum spunea domnul preşedinte Horia Teodorescu în 2016, la reînnoirea mandatului, dorim să aducem cât mai multe investiţii în Tulcea şi pentru acest lucru a fost realizat Instrumentul Teritorial de Investiţii, dar trebuie găsite şi alte surse de finanţare, cum este această Strategie a Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării”, a declarat vicepreşedintele Dumitru Mergeani.

“Felicit echipa Consiliului Judeţean Tulcea pentru că acest proiect este pe un apel non ITI, un apel competitiv, gestionat tot de Programul Operaţional Regional, a cărui autoritate de management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Îi felicit pentru că, indiferent de ce efort ar face autoritatea de management, dacă beneficiarii nu scriu şi nu implementează proiecte, vom avea un grad mic de absorbţie a fondurilor. Prin investiţiile pe care le derulează Judeţul Tulcea aproape că reabilitează toate drumurile judeţene, ceea ce este o mare realizare, motiv pentru care merită toate felicitările. Vă urez succes în implementare, este un proiect foarte mare de 27 de milioane de euro, iar cu toate celelalte proiecte, putem spune că Judeţul Tulcea a atras o sumă importantă din fondurile europene. Aşteptăm ca aceste investiţii să fie finalizate, astfel încât cetăţenii să beneficieze de drumuri judeţene modernizate”, a declarat secretarul de stat Sirma Caraman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here