DISTRIBUIȚI

RowmaniaFEST – ediţia a VIII-a a început la Mila 23, a continuat pentru trei zile la Tulcea (31 august – 2 septembrie), dar a şi declanşat activităţi ce vor continua la Londra (8 – 9 septembrie) şi la Bucureşti (21 – 23 septembrie).

Lansarea Flotilei România Centenar a fost elementul central al Festivalului pe care Ivan Patzaichin l-a creat pentru Tulcea – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle.

Flotila România Centenar, alcătuită din bărci ce reprezintă regiunile istorice al României, s-a reunit, simbolic, pe Faleza Tulcei, după ce ambarcaţiunea “Dobrogea” a parcurs pe Dunăre distanţa de cca 40 de km dintre Mila 23 – Tulcea. Celelalte 5 ambarcaţiuni (Basarabia, Bucovina, Transilvania, Moldova şi Ţara Românească) o aşteptau în expoziţia din faţa Scenei Festivalului, pe care urmau să performeze în cele trei seri de rock ‘n’ row Luna Amară, Proconsul, The Mono Jacks, Trooper, Jurjak, Nagy Janos Trio şi artiştii focului de la Drum ‘n’ Fire.

Construirea şi itinerarea Flotilei Centenar în mai multe oraşe europene este modul nostru de celebrare a Anului Marii Uniri şi expresia noastră de apreciere a patrimoniului cultural imaterial românesc, prin susţinerea meşteşugului “marangozeriei” (construcţia şi reparaţia bărcilor tradiţionale), aflat în primejdie de a fi pierdut. Ambarcaţiunile au fost realizate la Tulcea, în atelierul Geneza, singurul din România care încă îl mai practică, cel care construieşte canotcile Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here